Az Ericsson, a K&H és a Tesco nyerték el MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázat fődíjait

A Magyar Adományozói Fórum (MAF) 2016. október 12-én tartott díjkiosztóján az Ericsson, a K&H és a Tesco támogatási programjai nyerték el a MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázatának fődíjait. Az eredményhirdetésre a MAF „Közösen a közösségért? avagy vállalatok a közösségek fejlődéséért” konferenciáján került sor, amelynek fővédnöke Varga Mihály, Nemzetgazdasági Miniszter volt.

A közel 200 fő részvételével megtartott MAF „Közösen a közösségért? avagy vállalatok a közösségek fejlődéséért” konferencián a hazai üzleti, civil és állami szektor szakemberei a helyi közösségek fejlesztése során szerzett vállalati tapasztalatokról, a társadalmi vállalkozások céges támogatási lehetőségeiről és a kommunikációnak a közösségek, a lakosság bevonásában betöltött szerepéről osztották meg egymással gondolataikat.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj a hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalását elismerő szakmai díjak között az egyetlen, amely a szektorok közötti együttműködéseken alapuló és a hosszú távú társadalmi-gazdasági fenntarthatóságot is szolgáló példaértékű támogatói tevékenységekre szeretné felhívni a figyelmet, és ösztönözni az üzleti szektor stratégiai szintű társadalmi szerepvállalását. A MAF hazai vállalatok számára kiírt pályázatán 2011 óta már 150 támogatói program került megmérettetésre.

A független bíráló bizottság döntése alapján a MAF Társadalmi Befektetések Díj négy kategóriájának nyertes pályázatai 2016-ban:

 

MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategória:

1.Tesco-Global Áruházak Zrt. - Ön választ, mi segítünk! - helyi közösségi kezdeményezések támogatása program

2.MOL Nyrt. - KÖSZ! Program 2014-15

3.Budapest Bank Zrt. - Dobbantó, Budapest Bank – pénzügyekről nőknek program

 

MAF Legsikeresebb Partneri Együttműködések Kategória:

1.Ericsson Magyarország - Beprogramoztuk a lányok jövőjét program

2.Dreher Sörgyárak Zrt. - Ésszel iszom program

3.Szerencsejáték Zrt. - Játék határokkal program

 

MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória:

1.K&H Csoport - K&H Gyógyvarázs program

2.MOL Nyrt. - KÖSZ! Program 2014-15

3.Magyar Telekom Nyrt. - Legyél Te is Informatikus! pályaorientációs program

3.Telenor Magyarország Zrt. - Biztonságos internet oktatási program

3. Vodafone Magyarország Alapítvány - Vodafone Digitális Iskola Program

 

MAF Az Év Társadalmi Befektetési Programja Kategória:

1.Ericsson Magyarország - Beprogramoztuk a lányok jövőjét program

2.K&H Csoport - K&H Gyógyvarázs program

3.MOL Nyrt. - KÖSZ! Program 2014-15

 

A Magyar Adományozói Fórum 4 további pályázó vállalat eredményeit ismerte el különdíjjal: JUNIOR Különdíjban részesült a Heineken Hungária Zrt. – „Segíts sörrel! - Sörfesztivállal egy jó ügyért” programja, SENIOR Különdíjat kapott a dm kft. – „Együtt egymásért” programja, valamint az ÖNKÉNTESSÉG Különdíjat nyerte el az Erste Bank Hungary Zrt. – „+1 tett Közösségi csapatmunka” kezdeményezése. 2016-ban osztotta ki első alkalommal a MAF a From global to local Különdíjat, melyet a Danone Magyarország Kft. – „Tegyünk Együtt a Gyermekekért: Danone Higgy az Álmaidban Focikupa” programja nyert el.

 

A Magyar Adományozói Fórumról

A Magyar Adományozói Fórum államtól és pártoktól független, egyesületi formában működő szakmai ernyőszervezet, amely a társadalmi ügyeket támogató hazai üzleti és non-profit szervezeteket tömöríti.

Elsődleges célja, hogy hazánkban is széles körben megismertesse és meghonosítsa a felelős közösségi befektetések professzionális módszereit és eszközeit, és ezáltal segítsen a vállalatoknak, alapítványoknak, magánszemélyeknek abban, hogy egyre többen, egyre többet és egyre hatékonyabb módon fektessenek be a társadalomba.

 

 További információ:

Magyar Adományozói Fórum

www.donorsforum.hu

dr. Molnár Klára igazgató, +36 302 10 31 71, klara.molnaratdonorsforum.hu