EMAS minősítést kapott a Sió-Eckes Kft.

A Sió-Eckes Kft. 2015-ös célkitűzései között szerepelt, hogy több Eckes-Granini vállalathoz hasonlóan, megszerezze az EMAS minősítést. A folyamat a Sió-Eckes-nél 2015 áprilisában vette kezdetét. Az EMAS rendszer kiépítését a vállalatnál, külön erre a célra kialakított EMAS csapat végezte. A Sió-Eckes célkitűzései az Eckes-Granini Group céljaival összehangolva kerültek meghatározásra. http://sioeckes.hu/kornyezeti_politika

A SIÓ-munkatársak általános EMAS iránti elkötelezettsége nagyban segítette az EMAS csapat munkáját a rendszer kialakításában.

2015 novemberében, a vállalat siófoki telephelyén, vállalati környezetvédelmi rendezvény keretén belül faültetésre került sor, melynek célja a biodiverzitás növelése. 8 csoportra osztva, 8 különböző fát ültettek kollegáink, majd az EMAS-hoz kapcsolódó környezeti vetélkedő következett. A program lezárásaként ujjlenyomat fán őriztük meg a résztvevők névsorát.

Az EMAS csapat jól szervezett munkájuknak köszönhetően, hét hónap után, 2015 november végén került sor a hitelesítő auditra. Az audit során az auditor a hitelesítés mindkét szakaszát sikeresnek nyilvánította. 2016 januárjában a Sió-Eckes Kft. megkapta az EMAS nyilvántartásba vételi nyilatkozatot.

A SIÓ, a Hohes C és a Granini gyümölcslevek hazai gyártója és forgalmazója, Magyarország vezető gyümölcslégyártója az EMAS rendszerhez történt csatlakozásával, és a minősítés megszerzésével, termékei kiváló minősége mellett, újabb kifejezését adta felelős, fenntartható stratégia gondolkodásának és működésének.

Ez a teljesítmény annak a tudatos a környezeti politikának a részét képezi, melynek a Sió-Eckes anyavállalata, az európai gyümölcslépiac egyik legsikeresebb cégcsoportja, az Eckes-Granini Group, elkötelezett képviselője.

http://sioeckes.hu/img/Sio-Eckes_Kft_Kornyezetvedelmi_nyilatkozat.pdf