Harmadszorra is 10%-os költségcsökkentés a Servitor ügyfeleinek

 

A Portus Buda Group Zrt. leányvállalata a Servitor Pro Multis Kft. gondos előkészületek után 2015 május közepén bonyolította le a 2015/16-os gázévre vonatkozó tendert. A pályázatot sikeresen zárták le, hiszen a következő gázévre vonatkozólag a Servitornak ügyfelei részére - az előzetesen vállalt 8%-al szemben -10%-os költségcsökkentést sikerült elérnie. 

A versenyeztetés során a gázár mellett kiemelkedő szempont volt többek között az egy évre fixált, piaci és pénzügyi változásoktól független ár, a megfelelő ügyfélkezelési, valamint számlázási gyakorlat, az ideális méretű fogyasztási-tolerancia sáv és a Servitor földgáz-közösség fogyasztásának portfólió szintű kezelése. 

A szerződéses feltételeket ezúttal is a Servitor határozta meg, kizárólag az ügyfeleik igényeire fókuszálva. Ezzel ismét szembe mentek a piaci gyakorlattal. A 10%-os költségcsökkentés a jelenlegi flottatagok esetében 7-35 % közötti, míg a most belépő öt új intézménynek 17-53%  közötti megtakarítást jelent, illetve ez utóbbi 170 ezer köbméteres (gáz) növekedést jelent. Mindezen tenderben elért fejlődés mellett, nagy sikere a Servitornak, hogy munkájuk által az ügyfelek energiafelhasználási szokásai változnak, egyre energiatudatosabbak.

A Servitor Pro Multis Kft. tenderét az E.ON Energiakereskedelmi Kft.  nyerte meg. A nyertes kereskedővel a tárgyalások megkezdődtek.