Kupakgyűjtési akció az SM betegekért a Grundfos támogatásával

 

2015. június 27-én a Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány és a Magyar Sclerosis Multiplex Társaság az „Esélyek Napja” program keretében kupakgyűjtési versenyt tartott Tatabányán. Az akcióhoz a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. is csatlakozott.

A Magyar SM Társaság néhány hónappal ezelőtt országos műanyag kupakgyűjtési kampányt indított el: gyűjtődobozokat helyezett el az ország különböző nagyobb áruházaiban és számos egyéb szervezetnél is. Az „Esélyek Napja” program keretében a Komárom-Esztergom Megyei Tehetséggondozó és Léleksegítő Alapítvány is bekapcsolódott a kampányba, hogy ezúton is támogassa a sclerosis multiplexszel élő emberek helyi közösségét.

A Grundfos dolgozói a székesfehérvári és tatabányai gyáregységek éttermeiben közel 40 kg kupakot gyűjtöttek össze, ezzel a cég a kupakokat felajánlók sorában az első helyen szerepelt.

A kupakokból befolyó összeget a Magyar SM Társaság a Mezőkövesden megszervezésre kerülő országos SM találkozó költségeinek fedezésére fogja fordítani. Ennek a programnak a keretében a betegek nem csak megosztják egymás között tapasztalataikat, de emellett kulturális és ismeretterjesztő programokon is részt vesznek. 

A Grundfos a kupakok felajánlásával nem csak egy hátrányos helyzetben levő társadalmi csoportot támogatott, de az akción keresztül a fenntarthatóság kérdéskörének a fontosságára is felhívta a figyelmet.