Nemzetközi hírek

2017.04.25

Jöjjön el és ünnepelje velünk a 2017. év Környezeti Megtakarítási DíjazottjaitEgyesületünk 12. alkalommal hirdette meg Ablakon Bedobott Pénz (ABP) programját, melyben  környezeti és gazdasági megtakarítással járó intézkedéseket tartalmazó esettanulmányokat vártunk vállalatok és intézmények részéről.  

 

2017.03.09

próba hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

2017.01.05

Interjú Tóth Gergely közgazdásszal, egyesületünk főtitkárával a Gazdaság TV-ben

A fejlett világ soha nem élt ekkora gazdagságban, a népességet soha nem jellemezte ilyen magas várható átlagéletkor, mint napjainkban. De vajon milyen árat kell fizetnünk a jövőben a GDP utóbbi negyven-ötven évben tapasztalt gyors növekedéséért, a "túl hatékony" gazdasági rendszerünkért? Gépként vagy inkább közösségként kellene-e tekintenünk a gazdaságra? Mi a gazdasági  fejlődés célja? Meddig boldogít minket a pénz?

2016.11.17

Tóth Gergely GAZDASÁGGÉP - A fenntartható fejlődés közgazdaságának kettős története című könyve közvetlenül a KÖVET Egyesülettől is megvásárolható!  3990 Ft + postaköltség vagy személyes átvétellel - írjon máris az   infoatkovet.hu (subject: Gazdas%C3%A1gg%C3%A9p%20megrendel%C3%A9s)   címre! 

 

2015.06.19

Az európai CSR-mozgalom ambiciózus célokat fogalmazott meg a Milánói Expo keretében kibocsátott Vállalkozás 2020 Manifesztumban

2013.08.26

2013-ban augusztus 20-ára esett a Globális Túlfogyasztás Napja, amikortól az emberiség igényei meghaladják Földünk eltartóképességét. Idén innentől 133 napon keresztül a jövő évi erőforrásokat fogyasztjuk. Jelenleg 1,5 Földre lenne szüksége az emberiségnek, és ha nem változtatunk, 2050-re már két bolygó sem lesz elég a világnépesség szükségleteinek kielégítésére.

2012.11.29

Több mint 250 magas rangú üzletembert és politikust lát ma vendégül a CSR Europe az első Enterprise 2020 Csúcstalálkozón Brüsszelben. Az esemény célja, hogy reagálva a jelenlegi gazdasági válságra, rávilágítson a CSR kockázatcsökkentő és versenyképesség-növelő hatására, és szorgalmazza a vezetői összefogást a fenntarthatósággal kapcsolatos problémák megoldása érdekében.

2012.11.23

Új, részben uniós támogatásból megvalósuló beruházást jelentett be az Unilever. A logisztikai beruházás eredményeként 2014 végéig a vállalat teherautói által Európában megtett út nagyjából 200 millió kilométerrel rövidül évente, ami Magyarország esetében összességében 7,4 millióval kevesebb futott kilométert jelent. Az új logisztikai folyamat jelentősen csökkenti a vállalat ellátási láncának a környezetre, illetve az európai úthálózatára gyakorolt hatását.

2012.06.22

Szeretne új és érdekes információkat megtudni a vállalatok társadalmi és környezeti felelősségéről? Szeretne tanulni a nemzetközi szervezetek tapasztalataiból? Szeretne olyan alternatív vállalkozók közösségébe kerülni, amely nem csak az üzleti haszonra, hanem egyéb szempontokra is figyel?

A TrainEast program konzorciuma: a román FORMATEST, a KÖVET, a bolgár TIME Alapítvány és a CSR Törökország, meghívja Önt „A Valóban Felelős Vállalat” című nemzetközi konferenciára.

2012.06.12

Csatlakozzon az Ön vállalata is a CSR Europe együttműködésen alapuló vállalati fejlesztési projektjéhez!

 

A közelmúltban készült kutatások rámutatnak arra, hogy a vezérigazgatók és a befektetők a vállalatok nem pénzügyi teljesítményét kulcsfontosságú kérdésnek tekintik. Ugyanakkor a cégek csak lassan integrálják a nem pénzügyi teljesítményük mérését a mainstream üzleti stratégiába, valamint külső kommunikációjukba. Emellett a befektetők a nem-pénzügyi mutatókat csak óvatosan építik be értékelési modelljeikbe.