Könyvek

Számos kiadvány jelent már meg fenntarthatóság, környezettudatos vállalatirányítás vagy a vállalatok társadalmi felelősségvállalása (CSR) témakörben. Most ezek közül mutatunk be néhányat, mely hasznos információként szolgálhat a téma iránt érdeklődőknek. Egyes kiadványok a KÖVET irodájában meg is vásárolhatók.
 
A KÖVET irodájában (1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.) az érdeklődők számára hozzáférést biztosítunk az Egyesület magyar és külföldi szakirodalmat tartalmazó, környezettudatos vállalatirányítás és CSR témájú könyvtárának használatára. A mellékelt Excel táblázatban kikeresheti a témájának megfelelő irodalmat. A könyvtári állományokat helyben bárki, beiratkozás nélkül használhatja.
 
 

A szerző, Dr. Georg Winter több évtizeden keresztül irányította a gyémántmegmunkáló eszközöket gyártó Ernst Winter & Sohn nevű vállalatot, amely a környezettudatos vállalatirányítás széles körben elismert úttörőjének számít. Ennek alapját az 1972 óta fokozatosan kifejlesztett és alkalmazott Winter-modell, a környezettudatos irányítás átfogó rendszere adja. A szerző egyben a BAUM, a környezettudatos irányítás elterjesztésén munkálkodó legnagyobb német egyesület társalapítója és elnöke. Hasonló szerepet töltött be a nemzeti környezettudatos vállalatirányítási egyesületeket összefogó, "ernyőszervezetként" működő INEM (International Network for Environmental Management) hálózatban 2005-ig.