Kutatások

Nemcsak a vállalatoknak, hanem a kormányzatnak és a civil szervezeteknek is szükségük van a legújabb folyamatokat felmérő kutatások eredményeire a fenntarthatósággal és a vállalatok társadalmi felelősségvállalásával (CSR) kapcsolatos döntéseik meghozatalához. A KÖVET Egyesület ennek érdekében aktívan részt vesz a környezettudatos vállalatirányítás és a CSR témakörökben készülő kutatásokban.
Az elmúlt években az alábbi kutatások elkészítésében működtünk közre:

A KÖVET Egyesület a Szociális és Munkaügyi Minisztérium megbízásából áttekintő kutatást és elemzést, valamint javaslatot készített „Civil szervezetek lehetőségei a vállalatok társadalmi felelősségvállalása előmozdításában” címmel. A kutatás az alábbi területeket érintette:

A KÖVET Egyesület 208-2010 között a CSR Europe, az osztrák RespAct, a portugál RSE Portugal és a spanyol Forética szervezetekkel közösen részt vett az olasz Impronta Etica által vezetett BRC (Building Responsible Competitiveness) projektben.
A projekt keretében elkészült egy kutatás, mely a szektorban működő érintettek megkérdezésével a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának helyzetét tárta fel az építőiparban. A magyarországi kutatást a KÖVET Egyesület vezette.

A KÖVET Egyesület országos koordinátorként 2006-2008 között részt vett a világ első nemzetközi regionális, a vállalatok társadalmi felelősségvállalása (CSR) témájával foglalkozó projektben, melyet az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) irányított. A projekt keretében készült el a CSR magyarországi helyzetéről szóló legelső tanulmány, mely a projektben résztvevő további hét országban elkészített tanulmánnyal együtt az összefoglaló jelentés alapját képezte.