Zöld Iroda Minősítés

Zölden működik az Ön irodája?

Szeretné magát megkülönböztetni más zöld irodáktól?

 

A KÖVET Egyesület Zöld Iroda Programjában eddig több mint 120 szervezetnél honosodott meg a környezetkímélő- és emberbarát irodai működés, valamint a munkatársak fenntarthatósági szemléletformálása.

A program elemei:

  • szakértői tevékenység,
  • Zöld Iroda-képzés (irodavezetők, beszerzők, vezetők számára),
  • Zöld Iroda-verseny (irodák számára)
  • Zöld Iroda-kiállítás (a témához kapcsolható szolgáltatók és érdeklődők számára)
  • Zöld Iroda Minősítés (a témában „feketeövesek” számára)

 

A KÖVET-hez forduló irodák részéről merült fel az igény, hogy megkülönböztethetők legyenek a többi zöld irodától, és ezt független szakértő hitelesítse. Ebből a célból a KÖVET Magyarországon elsőként dolgozta ki a Zöld Iroda Minősítés kritériumrendszerét, amelynek teljesítése esetén az irodák Minősített Zöld Irodává válnak. A minősítési folyamat egy önértékeléssel kezdődik, amelynek eredményét és a kritériumrendszernek való megfelelést a KÖVET szakértői helyszíni audit keretében ellenőrzik. Megfelelés esetén – a tanúsítvány és a Zöld Iroda Minősítő levél átadását követően – az iroda rendszeresen küld információkat a KÖVET számára a szinten tartásról. A Zöld Iroda Minősített Munkahely cím megtartásához kétévente megújító audit szükséges.

A minősítésről bővebben a www.zoldiroda.hu oldalon olvashat.

„A Mars Magyarország együttműködik a KÖVET Egyesülettel, melynek fontos pillére a Zöld Iroda Program. Üzleti tevékenységünk mozgatója az Öt Alapelv, melynek teljesítménye hitünk szerint hatással van az emberekre és a bolygóra. Globális célunk, hogy tevékenységünket ZERO környezeti hatással végezzük 2040-re, ezért fontos folyamat irodai működéseink „zöldítése” is. Ebben a folyamatban segít Magyarországon partnerként a KÖVET azzal, hogy folyamatosan konzultálunk, mérjük a változást a KÖVET útmutatók alapján és az éves auditok eredményeként meghatározzuk a következő fejlesztési lehetőségeket.

A Zöld Iroda Minősítés látványos és jól megkülönböztethető elismerése egy vállalat környezetvédelmi és fenntarthatósági törekvéseinek, mely egyben az üzleti kapcsolatokban is biztos garancia a „közös nyelv” és értékrend kifejezésére.”

Mayer Zsolt – Mars Magyarország, Vállalati Kapcsolatok Igazgató

 

Kapcsolattartó: 
Herner Katalin